Sosyal Medya Hesap Yönetimi
Sektör fark etmeksiniz birçok marka, sosyal medyada kurumsal kimliğiyle yer alıyor, müşterileri ve potansiyel müşterileri ile marka stratejisi doğrultusunda bir iletişim kuruyor. Peki kurumsal sosyal medya hesabı nasıl yönetilir, nelere dikkat etmek gerekir? Programlı ve kurallı bir şekilde yönetilmediği taktirde ciddi bir problem yaratan bu durum hakkında herkes bilgi sahibi olmalıdır.
Hangi sosyal medya platformlarında olmalısınız?
Kurumsal sosyal medya yönetiminde yanıt vermemiz gereken ilk soru, markanız adına hangi sosyal medya sitelerinde iletişim yönetmeniz gerekiyor… Bu sorunun yanıtı her marka için aynı değildir. Özellikle sektörel olarak bazı mecralar değişkenlik gösterebilir. Örnek vermek gerekirse, bir seyahat işletmesiyseniz Tripadvisor olmazsa olmaz derecesinde önemlidir. Ancak bir emlak işletmesiyseniz, bu gerekli değildir. Eğer kadın, güzellik odaklı bir markanız varsa Instagram sizin için olmazsa olmazdır, ancak inşaat şirketiniz varsa, Instagram’ı temel düzeyde kullanmanız yeterli olabilir.
İletişim dili nasıl belirlenmelidir?Sosyal medya yönetiminde kurumsal bakış açısını incelediğimizde ikinci önemli durum, belirlenecek iletişim tonudur. Burada da sektörel farklar karşımıza çıkıyor. Sektörel olarak ciddi bir imajınızın olması, ciddi bir iletişim tonu gerektirir. Ancak bazı sektörlerde, markalar ‘özellikle’ sıcak bir ton üzerinden ilerlemektedir. Gıda markaları, eğlence markaları sosyal medyada bir marka değil de, bir arkadaş samimiyetiyle ilerlemekteler. Bu örnekleri çokça görebilirsiniz. İletişim dili de, markanızın konumlanmasında düşündüğünüz strateji ile örtüşmelidir.
Takipçilere karşı yaklaşımlar
Bir kurum olarak sosyal medyada yer bulmak, belirli sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Örnek vermek gerekirse, sosyal medyada kurumsal bir hesaptan verilen ilginç bir yanıt, bazen toplumsal bir lince dahi dönüşebilmektedir. Kurumsal hesabın yaptığı bir negatif paylaşım, özür dilenmediği ya da bu ifadenin ısrarla üzerine gidildiği taktirde çok daha büyük problemlere de yol açabilmektedir. Sosyal CRM olarak da adlandırılabilecek bu durumla ilgili bazı markalar, yapılan her geri dönüşe karşı önceden bir plan hazırlama gibi bir yola gidiyorlar. Örnek vermek gerekirse bir şikayet durumunda önceden hazırlanmış yanıt gönderiliyor ve bu durum direkt olarak markanın şikayet birimine iletiliyor. Farklı durumlar için de, farklı senaryolar söz konusu oluyor.
Kurumsal sosyal medya iletişimi öncesinde takipçi sayınız yeterli mi?
Sosyal medya akla geldiğinde, çağrıştırdığı ilk detay takipçi sayısı oluyor. Eğer takipçi sayınız, sektörel ortalamanın ve rakiplerinizin altında ise, bu müşterileriniz için olumsuz bir imaj yaratabilir. Bu durumdan ötürü, kurumsal sosyal medya yönetimi noktasında mutlaka bir takipçi sayısı desteği alınmalıdır.
Facebook, Youtube, Twitter ve Instagram’da profesyonel takipçi satışı desteği sunan Crovu, bu konuda destek alabileceğiniz en kaliteli ve en güvenilir ajansların başında geliyor. web sitesine giderek siz de markanızın ihtiyacı olan paketi anında satın alabilir, hızlı ödeme ve 7/24 canlı destek ile sorunsuz hizmet alabilirsiniz.